Блог

  1. Как да приготвим риба, за да запазим всички полезни свойства

    Печената риба на масата винаги е апетитно, вкусно, здравословно и празнично ястие. Не готвим риба всеки ден, въпреки че знаем за хранителната и енергийната стойност на този диетичен продукт - протеини, полиненаситени мастни киселини, аминокиселини, липиди, рибно масло, йод и минерали.
    Не всеки продукт може да се похвали с такова богато от полезни вещества. Не напразно лекарите препоръчват често да включваме риба в менюто си.
    Рибата задължително се препоръчва за консумация както на деца, така и на възрастни, защото редовната и консумация повишава имунитета, физическата и умствената активност.
    Не е тайна, че рибните ястия служат като добра профилактика на сърдечно-съдови заболявания, подобряват кръвообращението и намаляват риска от образуване на кръвни съсиреци.
    Най-полезна е морската риба, богата на полиненаситени мастни киселини, тъй като тези веществ

    Прочети повече >
  2. В какво печете домашен кекс?

    Домашно приготвеният ароматен кекс е познат на всички от детството. В домашния кекс се използват най-простите съставки, но различни импретации и добавки ви позволяват да получавате всеки път нов, несравним вкус.
    Смята се, че кексът е роден в древен Рим, но днес този сладкиш се пече във всяко семейство и всеки има своя любима рецепта.
    Всъщност броят на рецептите за това печиво е толкова голям, че можете да печете кекс всеки ден през цялата година и никога да не повтаряте: кекс с извара или череши, с банан или тиква, с круша или лимон, с морков или горски плодове, с мед или шоколадов чипс , с сладко от плодове или ядки, със сироп или с маслен крем....... и така до безкрай.
    Горещият чай или кафе, придружени с парче кейк се свързват с домашния уют и топлина. 
    Съдовете, използвани за печене на кекс, обикновено са правоъгълни или кръгли с отвор вътре.

    Прочети повече >
  3. Как да съхраним маслото свежо и вкусно дълго време.

    Маслото е почитан продукт на всяка трапеза и във всяко семейство. Маслото е обичано, защото може да обогати вкуса на много ястия: добавя се към зърнени храни, тестени изделия, картофено пюре, млечни супи и различни пълнежи.
    И в готвенето нито една рецепта не може без него, маслото се използва за приготвяне на пайове и сладкиши, меденки и бисквити, кремове и сосове.
    За мнозина маслото е основно за закуска, за сандвичи и тостове. То е една от важните храни в нашия хладилник.
    Истинското масло се прави от краве мляко или сметана. Той е натуралнен млечен продукт и е полезен за нашето здраве, тъй като съдържа много витамини A, B, C, D, E, мастни киселини и много полезни микроелементи.

    Прочети повече >
  4. Печено сирене със смокини и шам фъстък

    Прочети повече >
  5. Ябълков пай с канела

    Прочети повече >
  6. Керамична купа за миксиране и разбиване "MIXING BOWL"

    Прочети повече >
  7. Фит Киш

    Прочети повече >
  8. Фит - нес баница

    Прочети повече >
  9. ФИТ Шоколадово суфле с мента

    Прочети повече >
  10. ФИТ Рататуй

    Прочети повече >