EMILE HENRY Форма за печене на хляб

EMILE HENRY Форма за печене на хляб "ROUND BREAD BAKER" - цвят черна

EMILE HENRY Форма за печене на хляб

EMILE HENRY Форма за печене на хляб "BAKER CLOCHE" - цвят червен

EMILE HENRY Форма за печене на хляб "BAKER CLOCHE" - цвят черен

EMILE HENRY Керамична форма за печене на хляб "BAKER CLOCHE"
Ръчно изработена от 100% естествени материали
• Устойчива на температури:
- 20º С до + 270º С
• Равномерно разпределение на топлината
• Задържа топлината на ястието по-дълго от обикновените съдове
• Висока устойчивост на надраскване 
Материал:  HR® Ceramic (High Resistance) / Високо устойчива керамика /
• Без съдържание на олово, кадмий и никел
• Размер:
34 х 16,5 см
Размер на опаковката: 30 х 30 х 19 см (ДхШхВ)
• Тегло: 2,73 кг
Тегло с опаковката: 3,5 кг
• Вместимост: 4,5 литра
Цвят: черен
Подходяща за: 

   

209,00 лв.
Наличност: Изчерпано количество
SKU
EH-9108-79

 

Повече информация
Цвят Черен
Външна дължина/диаметър вкл. дръжките 34 см
Външна височина вкл. капака 16,5 см
Вместимост 4,5 л
Тегло на продукта 2,73 кг
Вид на керамиката HR® Ceramic (High Resistance) /Високо устойчива керамика/
Максимална температура + 270º С
Минимална температура - 20º С
Подходящ за котлони Не
Подходящ за фурна Да
Подходящ за съдомиялна Да
Подходящ за микровълнова Да
Подходящ за фризер Да
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:EMILE HENRY Форма за печене на хляб "BAKER CLOCHE" - цвят черен

Инструкции за употреба:
Преди да го използвате продукта за първи път, отстранете всички етикети, ако е необходимо и с помощта на неагресивен препарат. След това почистете внимателно.

Никога не използвайте Baker Cloche директно върху източник на топлина (газ, електричество и т.н.).

Когато извадите формата за хляб от фурната, тя ще бъде изключително гореща, така че не я поставяйте в пряк контакт с нищо студено, като студена вода или студена повърхност.

Поставете я на неутрална повърхност, например дървена дъска или плат.

Ако, когато я почиствате, установите, че някои остатъци не се премахват я накиснете в гореща вода и бял оцет, преди да я поставите в съдомиялната машина.

Гаранция:

Нашата гаранция покрива всички производствени дефекти или качествени дефекти, когато продуктът се използва при нормални битови условия и в съответствие с инструкциите за грижа и употреба.

Гаранцията НЕ покрива счупвания при термичен шок или механични удари (ако е паднал, отчупен или счупен).

Подготовка и готвене:

Пригответе тестото и го оставете да втаса при стайна температура.

Формата Baker Cloche е идеалена за печене на питка от около 1,2 kг, което съответства на приблизително 750 g ( 6 чаши) брашно.

След като втаса за първи път, замесете тестото отново, оформете  го и го поставете в Baker Cloche.


Когато използвате формата за печене първите няколко пъти, не забравяйте да я поръсите обилно с брашно (повърхността върху която поставяте тестото).


Керамиката става естествено незалепваща с течение на времето, но в началото поръсвайте, за да предотвратите залепване.


Оставете тестото отново да втаса.


Винаги оставяйте тестото да втаса за точното време, посочено в рецептите.

Ако го оставите да втаса твърде дълго, тестото ще втаса твърде много и маята ще се умори.

Точно преди печене направете бързи, гладки разрези на повърхността на тестото с помощта на ножа за тесто.


Поставете затворения Baker Cloche в предварително загрята фурна - обикновено при 240 ° C / 460 ° F .


Формата за печене Baker Cloche поддържа перфектна влажност по време на печене и

не е необходимо да добавяте вода във фурната, докато готвите.

След като се изпече, извадете формата, отстранете клоша /капака/ и оставете хляба на платото /основата на формата/ да се охлади, така кората ще остане хрупкава.