EMILE HENRY Форма за печене на хляб

EMILE HENRY Форма за печене на хляб "BAKER CLOCHE" - цвят черен

EMILE HENRY Керамична форма за печене на хляб

EMILE HENRY Керамична форма за печене на хляб "LARGE BREAD LOAF BAKER" - цвят черен

EMILE HENRY Форма за печене на хляб "BAKER CLOCHE" - цвят червен

EMILE HENRY Керамична форма за печене на хляб "BAKER CLOCHE"
Ръчно изработена от 100% естествени материали
• Устойчива на температури:
- 20º С до + 270º С
• Равномерно разпределение на топлината
• Задържа топлината на ястието по-дълго от обикновените съдове
• Висока устойчивост на надраскване 
Материал:  HR® Ceramic (High Resistance) / Високо устойчива керамика /
• Без съдържание на олово, кадмий и никел
• Размер:
34 х 16,5 см
• Размер на опаковката: 30 х 30 х 19 см (ДхШхВ)
• Тегло: 2,73 кг
Тегло с опаковката: 3,5 кг
• Вместимост: 4,5 литра
Цвят: червен
Подходяща за: 

  

229,00 лв.
Наличност: Изчерпано количество
SKU
EH-9108-34

 

Повече информация
Цвят Червен
Външна дължина/диаметър вкл. дръжките 34 см
Външна височина вкл. капака 16,5 см
Вместимост 4,5 л
Тегло на продукта 2,73 кг
Вид на керамиката HR® Ceramic (High Resistance) /Високо устойчива керамика/
Максимална температура + 270º С
Минимална температура - 20º С
Подходящ за котлони Не
Подходящ за фурна Да
Подходящ за съдомиялна Да
Подходящ за микровълнова Да
Подходящ за фризер Да
Напишете вашето мнение
Само регистрирани потребители могат да оставят мнения. Моля влезте в профила си или си направете регистрация

Инструкции за употреба:
Преди да го използвате продукта за първи път, отстранете всички етикети, ако е необходимо и с помощта на неагресивен препарат. След това почистете внимателно.

Никога не използвайте Baker Cloche директно върху източник на топлина (газ, електричество и т.н.).

Когато извадите формата за хляб от фурната, тя ще бъде изключително гореща, така че не я поставяйте в пряк контакт с нищо студено, като студена вода или студена повърхност.

Поставете я на неутрална повърхност, например дървена дъска или плат.

Ако, когато я почиствате, установите, че някои остатъци не се премахват я накиснете в гореща вода и бял оцет, преди да я поставите в съдомиялната машина.

Гаранция:

Нашата гаранция покрива всички производствени дефекти или качествени дефекти, когато продуктът се използва при нормални битови условия и в съответствие с инструкциите за грижа и употреба.

Гаранцията НЕ покрива счупвания при термичен шок или механични удари (ако е паднал, отчупен или счупен).

Подготовка и готвене:

Пригответе тестото и го оставете да втаса при стайна температура.

Формата Baker Cloche е идеалена за печене на питка от около 1,2 kг, което съответства на приблизително 750 g ( 6 чаши) брашно.

След като втаса за първи път, замесете тестото отново, оформете  го и го поставете в Baker Cloche.


Когато използвате формата за печене първите няколко пъти, не забравяйте да я поръсите обилно с брашно (повърхността върху която поставяте тестото).


Керамиката става естествено незалепваща с течение на времето, но в началото поръсвайте, за да предотвратите залепване.


Оставете тестото отново да втаса.


Винаги оставяйте тестото да втаса за точното време, посочено в рецептите.

Ако го оставите да втаса твърде дълго, тестото ще втаса твърде много и маята ще се умори.

Точно преди печене направете бързи, гладки разрези на повърхността на тестото с помощта на ножа за тесто.


Поставете затворения Baker Cloche в предварително загрята фурна - обикновено при 240 ° C / 460 ° F .


Формата за печене Baker Cloche поддържа перфектна влажност по време на печене и

не е необходимо да добавяте вода във фурната, докато готвите.

След като се изпече, извадете формата, отстранете клоша /капака/ и оставете хляба на платото /основата на формата/ да се охлади, така кората ще остане хрупкава.