EMILE HENRY Керамична форма за печене на хляб "BAKER CLOCHE"
• Ръчно изработена от 100% естествени материали
• Устойчива на температури: - 20º С до + 270º С
• Равномерно разпределение на топлината
• Задържа топлината на ястието по-дълго от обикновените съдове
• Висока устойчивост на надраскване
• Материал: HR® Ceramic (High Resistance) / Високо устойчива керамика /
• Без съдържание на олово, кадмий и никел
• Размер: 34 х 16,5 см
• Размер на опаковката: 30 х 30 х 19 см (ДхШхВ)
• Тегло: 2,73 кг
• Тегло с опаковката: 3,5 кг
• Вместимост: 4,5 литра
• Цвят: червен
• Подходяща за:
Цвят | Червен |
---|---|
Външна дължина/диаметър вкл. дръжките | 34 см |
Външна височина вкл. капака | 16,5 см |
Вместимост | 4,5 л |
Тегло на продукта | 2,73 кг |
Вид на керамиката | HR® Ceramic (High Resistance) /Високо устойчива керамика/ |
Максимална температура | + 270º С |
Минимална температура | - 20º С |
Подходящ за котлони | Не |
Подходящ за фурна | Да |
Подходящ за съдомиялна | Да |
Подходящ за микровълнова | Да |
Подходящ за фризер | Да |
Инструкции за употреба:
Преди да го използвате продукта за първи път, отстранете всички етикети, ако е необходимо и с помощта на неагресивен препарат. След това почистете внимателно.
Никога не използвайте Baker Cloche директно върху източник на топлина (газ, електричество и т.н.).
Когато извадите формата за хляб от фурната, тя ще бъде изключително гореща, така че не я поставяйте в пряк контакт с нищо студено, като студена вода или студена повърхност.
Поставете я на неутрална повърхност, например дървена дъска или плат.
Ако, когато я почиствате, установите, че някои остатъци не се премахват я накиснете в гореща вода и бял оцет, преди да я поставите в съдомиялната машина.
Гаранция:
Нашата гаранция покрива всички производствени дефекти или качествени дефекти, когато продуктът се използва при нормални битови условия и в съответствие с инструкциите за грижа и употреба.
Гаранцията НЕ покрива счупвания при термичен шок или механични удари (ако е паднал, отчупен или счупен).
Подготовка и готвене:
Пригответе тестото и го оставете да втаса при стайна температура.
Формата Baker Cloche е идеалена за печене на питка от около 1,2 kг, което съответства на приблизително 750 g ( 6 чаши) брашно.
След като втаса за първи път, замесете тестото отново, оформете го и го поставете в Baker Cloche.
Когато използвате формата за печене първите няколко пъти, не забравяйте да я поръсите обилно с брашно (повърхността върху която поставяте тестото).
Керамиката става естествено незалепваща с течение на времето, но в началото поръсвайте, за да предотвратите залепване.
Оставете тестото отново да втаса.
Винаги оставяйте тестото да втаса за точното време, посочено в рецептите.
Ако го оставите да втаса твърде дълго, тестото ще втаса твърде много и маята ще се умори.
Точно преди печене направете бързи, гладки разрези на повърхността на тестото с помощта на ножа за тесто.
Поставете затворения Baker Cloche в предварително загрята фурна - обикновено при 240 ° C / 460 ° F .
Формата за печене Baker Cloche поддържа перфектна влажност по време на печене и
не е необходимо да добавяте вода във фурната, докато готвите.
След като се изпече, извадете формата, отстранете клоша /капака/ и оставете хляба на платото /основата на формата/ да се охлади, така кората ще остане хрупкава.