Семейна традиция

От младия грънчар Жак Хенри през 1850 г. до Емил и след това Жан-Батист Хенри, шест поколения са си предавали щафетата от баща на син, всеки от които е бил воден от две страсти: керамика и домашно приготвена храна.

 

Също като Вас, ние обичаме да отделяме необходимото време за всяка една стъпка, от педантичното подбиране на правилните съставки до бавното разбулване на аромати и вкусове отделящи се по време на готвенето, до момента, в който ястието е готово и можете да му се насладите със своите близки и приятели. Това е причината, ние да сме горди от възможността да бъдем до Вас чрез нашите керамични изделия, с чиято помощ Вие можете да печете, готвите, гриловате и сервирате вкусните творения, които така силно обичате.

 

Ода за внимателното готвене

За качественото готвене е необходима щипка любов.

 

Нашите керамични изделия са проектирани да съхраняват и сготвят Вашите съставки, да разкрият техните вкусове и нюанси, да ги съчетаят, да ги запекат, без да ги изгарят. Нашите керамични съдове разпределят топлината внимателно и равномерно за едно нежно и здравословно готвене.

 

Тази нежност е и възможност: възможността да отделите необходимото време и да се насладите на целия процес на готвене. Домашно приготвена храна, без необходимост от голям или малък повод – просто радостта от това да сте заедно на една трапеза! Бавно къкрещи ястия, докато Вие обсъждате как да бъдат решени световните проблеми, над все още покритата с брашно кухненска маса. Аромати, които се носят във въздуха и през цялата къща и се смесват с жизнерадостните звуци на заобикалящия Ви живот.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Произведено във Франция - причина за гордост и твърди убеждения.

 

Естествено, ние сме горди с нашите продукти, от насладата, с която хората по целия свят ги използват и от факта, че тяхното производство допринася за развитието на местната икономика. За нас „Произведено във Франция“ е също и екологичен избор. Наше дълбоко убеждение е, че тук е най-подходящото място, за да можем да упражняваме нашият занаят по възможно най-добрия начин.

Минимална консумация на енергия, рециклиране в съответствие с най-строгите стандарти на Франция. Ние правим най-доброто, на което сме способни от сутрин до вечер, защото това е нещото, в което вярваме. Избирайки нашите продукти, Вие ни се доверявате и ставате част от нашето семейство.

 


 

История за Алхимия

Всеки един вид керамика е създадена от Алхимията. Естествената, натурална алхимия – тази родена от Земята: необработената глина, която е основата на изработване на всеки керамичен калъп, гъста жизнена течност и алхимията, родена от Огъня: тази, която трансформира меката и оформена глина в здрав и твърд керамичен съд. Алхимията на разноцветните оксиди и емайла, който те оцветяват. И не на последно място – алхимията на сърцето, на страстта, тази която превръща познанията и таланта на нашите майстори занаятчии в красив, качествен продукт!

 

Траен ангажимент

Издръжливостта, качеството и благородният характер на естествените суровини и материали, които използваме, са основата на нашия бранд. Поради тази причина, ние избираме да развиваме най- необходимото и най-истинското, много преди да стане модерно. Прости, здравословни и високоустойчиви, нашите съдове и керамични изделия са произведени от уникална смесица от различни видове глина, а времеемкия метод на тяхното създаване е специално разработен, за да подсигури производството. При производството на всички наши продукти, не се използват петролни продукти или наноматериали. Нека вземем под внимание старата поговорка: Опитът винаги надделява!

 

 

Качеството е основата

 

Ние знаем, че за да Ви спечелим, трябва да Ви осигурим най-високото качество на нашите продукти. Няма нищо странно в този факт! Поради тази причина в нашата лаборатория екип от трима инженери работят непрестанно по подобряването на качеството и устойчивостта на нашата керамика. Всеки ден ние създаваме и тестваме нови и по-практични продукти, които да улесняват различните стилове на готвена по целия свят.

 

 

 

 

Почти на 170 г., но млади по душа

Нашето дълголетие е тясно свързано със стабилната основа, която е положена в нашата компания, както и с нашето желание постоянно да преоткриваме себе си. Ние гледаме на нашата работилница, като на една огромна маса, на която се срещат древни умения и познания с младежка енергия.

Здраво стъпили на земята (в Бургундия) и с глави високо в облаците, ние откриваме вдъхновения в най-новите готварски тенденции и в съвременния готварски дух. Ние постоянно поощряваме детето вътре в нас със страст, което на свой ред ни вдъхновява да продължаваме да мечтаем и да създаваме нови и вълнуващи продукти!