Маслото е почитан продукт на всяка трапеза и във всяко семейство. Маслото е обичано, защото може да обогати вкуса на много ястия: добавя се към зърнени храни, тестени изделия, картофено пюре, млечни супи и различни пълнежи.
И в готвенето нито една рецепта не може без него, маслото се използва за приготвяне на пайове и сладкиши, меденки и бисквити, кремове и сосове.
За мнозина маслото е основно за закуска, за сандвичи и тостове. То е една от важните храни в нашия хладилник.
Истинското масло се прави от краве мляко или сметана. Той е натуралнен млечен продукт и е полезен за нашето здраве, тъй като съдържа много витамини A, B, C, D, E, мастни киселини и много полезни микроелементи.
Но често има и злоупотреби от производителите, някои от тях се опитват да предлагат продукт, направен от растителни мазнини, предсавяйки го за масло.
Така че бъдете по-внимателни за състава на продукта, когато го купувате.
И не забравяйте, че всеки продукт е здравословен, когато се консумира умерено. И за да може маслото да остане свежо и вкусно, трябва да знаете как да го съхранявате правилно.
Със сигурност всеки от вас се е сблъсквал с проблем - маслото в хладилника изведнъж пожълтява, придобива някаква специфична миризма и се появява горчив вкус.
Защо се случва това и какво трябва да се направи, за да не се сблъскваме повече с подобни проблеми?

 

Важно е да се знае, че маслото е нетрайна храна, която е силно чувствителна към кислород, светлина и температура.
Именно от тези три показателя зависи срокът на годност. Известно е, че маслото се съхранява перфектно във фризера до шест месеца, без да губи вкуса си.
А в хладилника е по-добре да го държите на най-хладното място.
Имайки предвид тези особености, френската компания EMILE HENRY произвежда перфектните съдове за съхранение на масло.
Те са изработени от керамика, в която се създават идеалните условия за възможно най-дълго съхранение на продукта.
Кулинарните технолози също смятат, че съхранение в керамика е най -доброто решение.
Вкусът и мирисът на маслото се запазват възможно най-дълго, светлината не прониква през керамиката и маслото винаги е на тъмно (освен когато го използвате). Температурата на маслото се запазва за дълго време, тъй като свойствата на керамиката са в състояние да поддържат както студено, така и топло за дълго време. За около 20 минути маслото извън хладилника ще остане студено в керамичния съд, повече от достатъчно, за да закусите.
Ниската топлопроводимост на керамиката позволява на маслото да остане свежо възможно най-дълго. Капакът на кутията за масло прилепва към основата , предотвратявайки навлизането на излишен кислород в продукта.
А специалната набраздена повърхност на дъното на кутията, предотвратява приплъзването на маслото по време на нарязване.
Това е поредното компетентно решение на технолозите на Емил Хенри.
Имайки такава кутия за масло у дома, определено няма да срещнете проблема с неприятната миризма или лош вкус на продукта.
Вашето масло винаги ще остане свежо, вкусно и здравословно.
Е, не забравяйте, преди да поставите нова порция масло във формата, тя трябва да се измие.
Глацираната керамична кутия се почиства лесно с обикновен препарат и кухненска гъба. След това трябва да се подсуши и може да се използва повторно.

EMILE HENRY Керамичен съд за масло "BUTTER DISH" се предлага в пет цвята.

Направете своя избор и се наслаждавайте на свежо и вкусно масло всеки ден!